17 en 18 november

17 en 18 November      80.4 kg


De normale tijd word ik wakker en tot tien uur gebeuren er geen ongewone dingen. Dokter B komt binnen en vraagt hoe ik me voel etc. Ik geef dezelfde antwoorden als altijd, ik voel me goed heb vandaag alleen wat last van mijn mond, waarschijnlijk is mijn slijmvlies kapot waardoor het wat gevoelig is. Ik ben natuurlijk ook nog zwak, ik ben snel moe maar dat is iedereen hier. Je ligt of zit hier, veel meer kun je niet doen. Dokter B heeft nog een opmerking, als je je zo goed voelt en je bloedwaarden zijn nog niet hoog genoeg laten ze je soms naar huis gaan. Wel onder wat voorwaarden maar het geeft me wel wat hoop om hier wat sneller weg te komen dan nog twee weken.

Sylwia komt rond half elf met Tim, heerlijk om ze weer te zien. We gaan de familiekamer in en vermaken ons daar met Tim. Mijn buurman is nog behoorlijk ziek en we willen hem niet storen. Tim is zoals gewoonlijk lekker druk, wat een mannetje. De verpleging is ook weer blij om hem te zien. De tijd vliegt en als het tegen tweeën moet ze vertrekken, de radar geeft aan dat het zo gaat regenen en ze heeft nog een wandeling voor de boeg. Ze had graag nog een uurtje gebleven maar ze wil ook niet met Tim door de regen. We nemen afscheid en een half uur later regent het nog niet, klote radar.

Ik stap wat op de fiets, ik heb nog weinig gedaan vandaag en al snel is het avondeten daar. Rond acht uur spelen we weer een potje sjoelen. Als je hier de halve dag alleen bent wordt je toch wat eenzaam en als je dan wat kan doen moet je het doen. Ik bak er weinig van trouwens maar ik vermaak me wel.

Een uur later ben ik terug op de kamer en kijk een film af die ik rond zeven uur begonnen was. Daarna nog even darten kijken en als dat af is, twaalf uur, ga ik gauw slapen.


18 November         80.5 kg


Zeven uur word ik wakker, die biologische klok van mij is scherp. Ik kijk het nieuws, ontbijt en neem een douche, die douche bij deze kamer is stukken beter trouwens, ik moet hem dan wel delen met drie personen maar hier komt tenminste water uit. Bij die andere kamer werd je kwalijk nat. Zo zie je maar, elk nadeel heb z’n voordeel.

Mijn ouders en Sylwia vertrekken half tien en ik loop naar de koffietafel waar ik koffie drink en de krant lees. Er komt een vrouw naar me toe en vraagt me of ik zin heb in een massage. Ben er niet echt van maar ik accepteer het aanbod. En ik mag weer eens van de afdeling af, voor het eerst in twee en een halve week. Ik word lekker gemasseerd en de rustgevende muziek brengt me in hogere sferen. Ik zie mijn aura en de energievelden vliegen in het rond. De kleuren van mijn aura zijn, ho ho even, cut the crap. Wat denken jullie wel niet van me. Ik word gewoon gemasseerd, voor de rest niks. Niks geen hogere sferen of aura’s en nee, ook geen happy end.

Na een uur ben ik weer terug op mijn kamer en een paar minuten later komt mijn bezoek binnen. We gaan gelijk naar de familie kamer waar we mooi zitten en ook voor Tim is er genoeg te doen. Hij wil alleen nergens mee spelen. Nog steeds is staan en lopen zijn favoriete bezigheid. Er gebeurt weinig bijzonder en rond half drie komt mijn zus en Erwin binnen, bijna is de familie compleet. Niet lang daarna vertrekken mijn ouders, Sylwia kan mee terug rijden met Lenie. Vlak voor de spits, rond vier uur gaan ook zij er weer vandoor. Niet echt voor de spits want een kwartier later ontvang ik een bericht dat ze in de file staan.

Mijn haar begint overigens weer behoorlijk uit te vallen. Ook mijn snor en baard maar dat vind ik niet zo erg, ook niet in movember. Ik had nog nooit zo’n lange snor/baard, ik mag me hier niet scheren met een mes en een apparaat heb ik slechte ervaringen mee. Ik pluk het er met bosjes uit en het knapt al aardig op, nog even en ik ben weer glad.

Na het avondeten kijk ik een film en tussendoor nog even het nieuws. Het is een rustig avondje, geen wilde sjoelverhalen en voor het darten moet ik het met een internetlink doen. Tegen twaalven val ik in slaap met behulp van een slaappil.


Reacties

Skip the downloads! Watch the best movies and TV shows on Popcorn Time instantly in HD, with subtitles, for free! Available for Windows, Mac, Linux and ...

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f52f49
Onthoud mijn gegevens!