maandag 9 januari

Maandag 9 januari


Rond acht word ik wakker gemaakt voor het ontbijt. Ik voel me redelijk ok en ik vraag een broodje met kaas en twee kopjes melk. Ik voel me moe en suf en kan niet wakker worden. Ik kijk naar alle ellende op het nieuws en ik ga dan eerst douchen, misschien dat ik dan wat wakker kan worden. Na de douche ga ik dan proberen te eten. Het witte broodje gaat er redelijk in en het smaakt goed. Direct hierna nog even op de loopband voor de dagelijkse beweging en daarna weer snel terug op bed. Het is niet dat ik de hele dag op bed wil liggen maar het is hier op de afdeling nu eenmaal de meest comfortabele manier van ontspannen. Het is vandaag de laatste dag van mijn chemokuur. Morgen bestraling en woensdag de transplantatie, spannend allemaal.

Ik zie dat ik gebeld door chef ronico dus die bel ik even terug. Altijd leuk als er contact vanaf de elbaweg gezocht wordt met mij. Het blijkt dat hij toevallig ook in het VU is, samen met zijn vrouw en zoon. Dus of ze even langs mogen komen en natuurlijk kan dat, ik ga nergens heen en heb weinig te doen. Tegen twaalven lopen ze de kamer binnen en we kletsen wat tot een uur of èèn.

Meestal na een bezoek ben ik moe, het is toch heel intensief om te doen als je in deze situatie bent. Mijn buurman beaamt dit ook. Het vreet op dit moment gewoon een heleboel energie. Niet veel later lig ik dus ook te slapen tot een uur of drie. Maar ik voel me nog steeds suf. Ik kijk een film af die ik gister was begonnen als daar al snel weer het avondeten is. Ik heb weinig trek, eet een klein beetje maar lang niet alles. Ik heb mijn  best gedaan. Straks komt er nog meer bezoek dus ik rust nog wat op mijn bed. Rond zeven uur komen mijn broer en Remco binnen en we gaan in de familiekamer zitten. We lullen over van alles en nog wat en ze blijven tot negen uur. Daarna kijk ik nog wat tv en rond half twaalf probeer ik wat te slapen.


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
741194
Onthoud mijn gegevens!