vrijdag 6 januari

Vrijdag 6 januari


Ik ben regelmatig wakker deze nacht van de jeuk en koude rillingen. Mijn huid is vuurrood, vooral mijn buik en benen. Half acht word ik weer wakker en ik blijf nu wakker, het ontbijt komt er zo wel aan. Het duurt toch nog even en dat betekent dat de normale vrouw, voor zover ze normaal is, er niet is. Als ik het met mijn buurman over haar heb is hij het wel met me eens over haar. Het is inderdaad een andere vrouw dus de dag wordt al wat mooier.

Na de controles en de bloedafname douche ik en daarna loop ik naar de koffietafel. Ik drink wat koffie en lees de krant.

Sylwia is bijna klaar om hierheen te komen, Tim voelt zich redelijk. Morgen kunnen ze waarschijnlijk niet komen aangezien er sneeuw komt. Mijn buurman gaat ondertussen ook aan de chemo en dat zal hij weten ook. Binnen vijf minuten krijgt hij bijwerkingen waardoor ik tot halverwege de middag geen last meer van hem heb. Niet dat ik last van hem heb hoor.

Ook bij mij begint de tweede dag van de chemo. De eerste dag ging wel ok maar die jeuk is niet prettig.

Daar zijn dan Sylwia en Tim, heerlijk om ze weer te zien. Tim betovert hier nog steeds elke zuster met zijn grote ogen. Tim is mooi bezig. Na de middag begin ik me wat moe te voelen.

Sylwia loopt een rondje met Tim over de afdeling en als ze terugkomt vertelt ze dat ze is aangesproken door het afdelingshoofd over de bacterie. Het zou beter zijn als Tim hier voorlopig niet komt. We nemen samen de beslissing om hem voorlopig thuis te laten. Betekent ook dat Sylwia voorlopig niet komt. Het is helaas niet anders maar we moeten aan Tim denken. We kunnen niet het risico nemen dat hij ook nog erg ziek wordt dus het is het beste wat we kunnen doen. Tim wordt rond 1 uur ook behoorlijk moe en we krijgen hem niet in slaap. Hij is huilerig en het maakt veel herrie, dus rond half twee als hij nog niet slaapt gaan ze er vandoor. Geen idee wanneer ze weer komen.

Mijn huid wordt inmiddels iets beter, de jeuk is er nog wel maar alleen op mijn  benen is het echt rood. Mijn buurman ligt nog steeds op bed. Maar ach, iedereen heeft hier wel wat.

Ik verveel me alweer een beetje. Ik wil wel een nieuwe serie kijken maar niet eentje die al drie of vier seizoenen bezig is. De middag gaat voorbij en ik eet samen met mijn buurman aan tafel het avondeten. Ik voel me moe maar het eten is ok. In de avond verveel ik me nog steeds een beetje. Ik vind nog een wedstrijdje op de bbc waar ik een uurtje naar kijk.

Wellicht verveel ik me ook een beetje omdat ik weet dat Sylwia en Tim voorlopig niet komen, ik zal ze missen maar we kunnen geen risico met Tim nemen. We hebben hem hier al twee keer gehad en hij zou zomaar al ziek kunnen zijn. Hij ziet er gezond uit dus we denken het niet maar we hebben risico genoeg genomen. Rond elf uur ga ik slapen en niet veel later neem ik een slaappilletje. Dag 3 is over.


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
930c69
Onthoud mijn gegevens!