zondag 8 januari

Zondag 8 januari


Ik word half èèn wakker want mijn buurman krijgt nog een kuur. Moet dat zo laat, ja dat moet zo laat. Ik heb maagzuur en voel me niet goed. Ik kan niet slapen en denk dat ik moet kotsen. Ik vraag de zuster om iets tegen de maagzuur en een slaappilletje. Als zij onderweg is loop ik naar de wc en leeg mijn maag voor zover het mogelijk is. Terug in bed neem ik de pilletjes en krijg ik ook verschrikkelijke jeuk aan mijn voeten. Ik kan er niet meer tegen en krab het bijna stuk. Uiteindelijk val ik toch in slaap en word ik kwart over zeven wakker. Voel me nog steeds niet goed en loop weer naar de wc en zet weer een nieuwe serie neer, daarmee bedoel ik dus braken. Er komt alleen maar lucht uit, vrij pijnlijk. Snel terug in bed en ik zak nog wat af. Als het ontbijt komt bestel ik wel wat maar ik raak het niet aan, alleen het kopje thee drink ik nog met moeite op.

Na dit gebeuren voel ik me iets beter en ga snel douchen. Als ik terugkom ligt er een verzameling pillen op mijn nachtkast. Vijf stuks om precies te zijn en ik krijg ze met moeite naar binnen. Vandaag gaan we de twee liter drinken niet halen dus ik vraag de verpleger of hij een litertje water via het infuus wil geven. Dan ben ik er voor de nacht in ieder geval vanaf, van mijn kar bedoel ik. Het is lastig lopen met dat ding in het donker.

Ik loop weer een tien minuten op de loopband, voel me nog steeds niet goed maar een beetje beweging kan ik nog doen. Als ik terugkeer op mijn bed loop ik niet veel later naar de wc om weer een nieuwe serie neer te zetten. Weer alleen maar lucht, voelt niet lekker. Hierna wordt de chemo weer aangesloten en dus een litertje water. Het is alweer dag vier van de chemo, morgen alweer de laatste dag. De tijd gaat tot dusver nog snel.

Vandaag komen mijn ouders op bezoek, dat dacht ik tenminste. Als ik om een uur of elf wat op bed ga liggen probeer ik wat te slapen. Voel me gewoon klote en slapen is vaak een goed medicijn. Als ik net vijf minuten lig hoor ik opeens een bekende stem. Het is Sylwia! Ze is samen met mijn vader gekomen en mama past thuis op Tim. Wat een verrassing. We zijn erg blij elkaar te zien, hier hadden we niet op gerekend. Ik voel me opeens een stuk beter en ik eet wat van haar zelfgemaakte boerencake. Niet te veel want ik weet niet hoe mijn maag hier op reageert. Brood hoef ik nog niet te eten, toch bestel ik wat zodat mijn vader wat te eten heeft.

We kletsen over van alles en de tijd vliegt, rond half twee vertrekken ze naar huis. Jammer maar het is niet anders. Ik zet een film aan op aanraden van mijn buurman. Half vier pauzeer ik de film want ik voel me moe en ik ga proberen te slapen.

Vijf voor vijf word ik wakker en niet veel later komt de zuster met het avondeten. Ik zeg gelijk tegen haar dat ze het weer kan meenemen want als ik eten zie of ruik moet ik gegarandeerd naar de wc. Ik vraag alleen om een kopje soep, misschiein dat ik dat wel op krijg. Niet veel later moet ik toch weer  naar de wc om te kotsen. Weer alles lucht. Hierna drink ik de soep, het gaat niet van harte maar ik krijg het erin.

De vond is vrij saai, ik voel me nog steeds niet goed. Ik kijk wat tv en rond tien uur loop ik nog èèn keer naar de wc. Half elf slik een arsenaal pillen en val in slaap.


Reacties

I like the work you do so thumbs up

No surprises for this particular water softener to be one of the most popular ones for small households having about 3-6 people in the family.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ff3de7
Onthoud mijn gegevens!